Coaching


Coaching start altijd met een intake tussen coach en ouder(s), indien gewenst zal de coach ook nog contact opnemen met school. Een intake is altijd vrijblijvend en duurt maximaal 1 uur.

Als ouders besluiten om de coaching door te zetten zullen we in eerste instantie starten met een vijftal sessies. Na deze vijf sessies zullen we evalueren of er nog meer sessies noodzakelijk zijn.

Het is goed om te weten waar ouders tegenaan lopen. Als coach kijk ik echter vanuit de kinderen en in de meeste gevallen komt dit overeen. De eerste sessie met het kind zal in het teken staan van vertrouwen en het stellen van doelen. Afhankelijk van de situatie zal op een speelse manier gekeken worden waar het kind zelf tegenaan loopt en waar hij of zij aan wil werken.

De vier sessies daaropvolgend zullen we op een manier die bij het kind past, spelenderwijs werken aan deze doelen.
Voor de coaching is het belangrijk dat beide ouders achter het traject staan. Beide ouders zullen dan ook de coachovereenkomst moeten tekenen.

Wat voor kinderen komen er bij Vlieg! Kindercoaching? Dit is heel erg uiteenlopend, maar denk bijvoorbeeld aan kinderen met faalangst of onzekerheden, kinderen met gedragsproblemen of kinderen met andere sociale uitdagingen. Coaching wordt meestal ingezet bij kinderen vanaf groep drie.